Kostis Georgiu

Kostis Georgiu, geboren op Thessaloniki, een mooi levendige plek te Griekenland (1956). Na diverse avonturen in Zweden en Italië heeft Kostis zijn studie afgerond aan de Royal College of Art in Londen. Direct hierna heeft hij besloten om in Athene te verblijven omdat dit aanvoelde als zijn thuis. Het was noodzaak voor de kunstenaar om zijn ziel te vertalen in een tastbare vorm. Door beide, zowel schilder als sculpturen te realiseren vervult Kostis zijn eigen gemaakte verlangen om vormen te laten vervloeien, te bespelen en te ontwikkelen. Beide media drukken dezelfde spanning uit in een andere vorm, de werken zijn niet zacht maar hebben een hoogdravende, majestueus gecomponeerde stijl. Hierin eerlijke en meedogenloze kleuren, het gebruik van vormen en ruimtes bewoond door mensen en dieren. Deze theatrale voorstellingen vinden zijn oorsprong zonder twijfel in zijn persoonlijke ervaringen en training.

Kostis is een artiest die met zijn werk zijn pijn wil communiceren, echter onthult de levendige kracht van zijn kunst altijd een grote genoegdoening, met oprecht intens geluk. De hele wereld door de ogen van Kostis, tijdloos en ietwat onbereikbaar wat oogt als een verloren paradijs. De afbeeldingen refereren naar wangedrag en bruutheid wat in het nu afspeelt, of juist is geweest. Degene die dit stigma herkennen en accepteren zien in het werk terug dat de personages hun misvorming verbergen, met de intentie en doel om vredig te zijn.

Kostiss Georgiu is een kunstenaar/vakman waarbij oefening hem altijd langzaam maar zeker helpt bij het oplossen van de problemen die zijn instinct hem ingeven. Niet te vergeten is het Griekse element wat als een rode draad door zijn kunstwerken loopt. Figuren uit de oudheid in een nieuwe gedaante, in moderne kledij, in een andere context. Het werk van deze kunstenaar is in galeries en diverse nationale musea wereldwijd te bewonderen.

MEER VAN DEZE KUNSTENAAR