Over Cova

COVA Art Gallery – Kunstuitleen en Galerie in Eindhoven

Ben je op zoek naar unieke en exclusieve kunst? COVA Art Gallery, onze galerie in Eindhoven helpt je graag in je zoektocht naar dat ene perfecte kunstwerk. Het doel van onze galerie in Eindhoven is altijd om jou trots te maken op je huis of kantoor. Jezelf thuis voelen, zowel privé als zakelijk is erg belangrijk. Kunst kan hier een grote rol in spelen. Gezien kunst iets unieks is naast persoonlijke stijl en smaak, is kunst de ideale manier om de uitstraling van je huis of kantoor te versterken. Een keuze in kunst is dan ook een reflectie van persoonlijkheid. Een keus in wie je wil zijn en wat je wil uitstralen. De focus voor ons ligt altijd op kwaliteit en exclusiviteit, al onze kunst is uniek. Onze specialiteit is vooral hedendaagse schilderkunst met af en toe prachtige sculpturen in de collectie.

Kunst wordt geboren uit passie, drang om te communiceren. We zijn dan ook erg trots dat we in deze branche actief mogen zijn. Blij dat we veel interessante mensen ontmoeten, zowel kunstenaars als kunstliefhebbers. Maar hoe is het zover gekomen dat we hebben besloten om deze droom te volgen en een galerie in Eindhoven te openen?

Galerie in Eindhoven COVA

Vroeger

Terugkijkend naar vroeger, is het natuurlijk geen raadsel waar de interesse in kunst is geboren. Opgroeiend met kunstenaars in huis, meehelpen met exposities in de galerie van mijn vader. Deze tijd is me erg goed bijgebleven en denk met erg warme herinnering terug aan deze periode waarin ik ben opgegroeid in Geldrop. Een kleine afstand tot Eindhoven waar onze galerie en kunstuitleen is gevestigd. Deze vroege aanraking met kunst en kunstenaars is in de loop der jaren altijd goed bijgebleven. Zo goed zelfs, dat de eerste samenwerkingen zijn gestart met kunstenaars die ik me van mijn jeugd kon herinneren. Schilderijen die ik na 10/15 jaar nog steeds erg mooi vond en dus erg veel indruk hebben gemaakt.

Wat is een betere bevestiging van kwaliteit dat als na een lange periode nog steeds met even veel plezier naar het kunstwerk gekeken wordt. Toch is het tot na mijn studie in Maastricht en diverse banen in de zakelijke dienstverlening nooit eerder opgekomen om in de voetsporen van mijn vader te treden.

Nu

Uiteraard gelukkig dat de passie vorm heeft gekregen in COVA Art Gallery, onze galerie in Eindhoven. We gaan altijd voor unieke kunstwerken, dit omdat originele kunst iedere plek ook echt uniek maakt. We streven er naar dat elk project wat we opleveren een afspiegeling is van de persoonlijkheid en uitstraling. Ons doel is de komende jaren om Eindhoven en omstreken kennis te laten maken met mooie hedendaagse kunst, bijzondere schilderijen en prachtige beelden. Onze galerie en kunstuitleen wordt beetje bij beetje bekender in de regio. Terecht ook. Wij vinden dat er voor een stad als Eindhoven nog te weinig te zien is op het gebied van kunst. Kom daarom eens langs en laat ons zien waarom we goed zijn in wat we doen.