Artotheek

De moderne artotheek

De Arthotheek, kunst huren voor thuis of voor op kantoor is niks nieuws. Het concept bestaat al jaren en doet voor een hoop mensen een beetje stoffig aan. Of het nu Artotheek, kunstuitleen of  ander heet. Het principe blijft hetzelfde. Waar vroeger de bekende subsidieregelingen voor kunstenaars zoals de BKR actief waren, zijn het nu vooral particuliere initiatieven.

Doordat de overheid veel heeft gestimuleerd, was er niet altijd een kwalitatief goed aanbod was binnen de instellingen die kunst verhuurden. Door dit aanbod heeft de Artotheek en de kunstuitleencentra een stoffig imago gekregen. Ook is er tegenwoordig te zien dat het concept minder bekend is bij de jonge generatie kunstliefhebbers dan de oudere generaties. Wij gaan het concept van kunst huren en Artotheek weer helemaal van nu, we zijn in heel Nederland actief en nadrukkelijk aanwezig in de regio Eindhoven, ‘s Hertogenbosch en Tilburg.

 

COVA Art Gallery

COVA Art Gallery met zijn Artotheek wil dit concept uitrollen op een hoog niveau. Kwaliteit en originaliteit zijn voor ons de belangrijkste begrippen in onze collectie. Doordat we blijven investeren en erg veel bezig zijn met het bezichtigen van kunst zetten wij stevig in op het steeds verder uitbreiden van nu al erg mooie collectie. Voor iedereen hebben wij iets bijzonders van een van onze internationaal werkende kunstenaars in onze Artotheek.

 

Artotheek als deel van de deeleconomie

De laatste jaren is te zien dat concepten die te maken hebben met de deeleconomie flink aan populariteit winnen, goederen die niet worden gebruikt worden verhuurd of beschikbaar gesteld voor diverse doeleinden (denk aan Airbnb). Is kunst huren dan eigenlijk niet gewoon iets van deze tijd? Past de Artotheek en kunst huren niet helemaal in het huidige plaatje van efficiëntie en flexibiliteit? Wij denken van wel!

COVA Art Gallery zet zich in om het huren van kunst door middel van de Artotheek weer bij de jongere generatie populair te maken. Kunsthuur brengt diverse voordelen met zich mee, zoals flexibiliteit en lage kosten. De collectie, dat is natuurlijk ons ding. Als bedrijf of particulier kan je je hierin volledig laten ontzorgen. Denk hierbij aan het ophangen en transporteren van de geselecteerde werken. We maken graag voor iedere mogelijk geïnteresseerde een op maat gemaakt voorstel waarin we laten zien welke werken ons mooi lijken in het project.

Kunstuitleen is makkelijk, flexibel en niet duur. Lijkt dit u iets maar heeft u nog vragen? Kom gerust een keer langs op onze locatie in Eindhoven of stuur even een mailtje.

 

Artotheek COVA Art Gallery