Nieuwsbrief ontvangen?

Beyond Our Walls #3: Familie in Waalre

In ‘Beyond our Walls’ tonen we je de plekken waar kunstwerken hun forever home vinden. In deze derde aflevering nemen we een kijkje bij de familie in het groene Waalre. 

Midden in de groene natuur van Waalre stuiten we op de woning van een familie in Waalre. Het is even zoeken naar de voordeur, maar al snel zien we een zwarte deur openzwaaien. “Welkom! Kom erin.” De vrouw des huizes doet open en leidt ons naar binnen.

Buiten met binnen verbinden

Kort na binnenkomst zien we het schilderij van de Mongoolse kunstenaar OtGO opdoemen. “Prachtig, he? We zijn er ontzettend blij mee.” Hoewel het schilderij pas kort geleden werd opgehangen, wordt vertelt dat het lijkt alsof het er altijd al was. “Het trekt de aandacht, maar toch ook weer niet te veel, en dat is precies wat we zochten,” deelt ze met een glimlach. “Het kunstwerk hangt voor ons op de perfecte plek, best opvallend, midden in de woonkamer. Desondanks past het naadloos met de groene omgeving en verbindt het voor ons binnen met buiten.”

Een blijvertje

De huiseigenaar vertelt dat het schilderij aanvankelijk als een proef werd opgehangen om te zien of het bij hen in de smaak zou vallen. “Roy hing het op, maar eigenlijk wist ik meteen dat ik het wilde houden. Alles viel op zijn plaats: de kleuren, het patroon… Niet lang daarna vertelden we Roy dat hij het niet meer hoefde weg te halen.”

Voorbestemd

De zoektocht naar het perfecte kunstwerk voor deze muur verliep niet geheel vlekkeloos. “Mijn man en ik hadden eerst een ander werk van OtGO op het oog. Helaas glipte dat net voor onze neus weg. Dat was natuurlijk even teleurstellend. Maar niet veel later kwam dit kunstwerk op ons pad. Achteraf ben ik blij dat het zo is gelopen, want eerlijk gezegd vind ik dit schilderij stiekem nog mooier dan degene die we oorspronkelijk wilden. Het moest gewoon zo zijn.”

Vanwege privacyredenen zijn de bewoners niet te zien op de foto’s

Vragen?

Neem contact op