Nieuwsbrief ontvangen?

Beyond Our Walls #4: Linda Loijens

In ‘Beyond our Walls’ tonen we je de plekken waar kunstwerken hun forever home vinden. In deze vierde serie nemen we een kijkje bij Linda Loijens (38) en haar vriend Bart Hesemans in Eindhoven. 

Linda is geen onbekende van COVA Art Gallery: net voor ons bezoek heeft ze alweer haar vijfde kunstwerk van de galerie opgehangen. “Je zou kunnen zeggen dat ons huis langzaamaan verandert in een eigen museum,” lacht Linda.

Meteen verliefd

Haar nieuwste aanwinst? Een groot werk van Bob Geerts. “Toen ik Geerts’ werk online bij COVA zag, wist ik meteen dat ik iets van hem wilde hebben,” vertelt Linda. “Bart en ik zijn toen naar de opening gegaan, en uiteindelijk kozen we voor een ander werk dan dat ik online had gezien. Als je het in het echt ziet, en van dichtbij, is dat vaak toch weer heel anders. Nu het in huis hangt, ben ik echt blij met de keuze. Het past perfect, ook bij de andere kunstwerken.”

Het doek van Bob Geerts kreeg een prominente plek in de eetkamer

Kunstverzameling

Als we rondkijken, zien we het ene na het andere kunstwerk aan de muur hangen. Linda en Bart hebben in zo’n tien jaar tijd een mooie verzameling opgebouwd. “Het werk van Mikhail Gulin was onze eerste ‘echte’ aankoop. We hadden toen net een nieuw huis, en stonden aan het begin van onze carrières. We hebben het eerst gehuurd van COVA, maar na een jaar besloten we het toch aan te kopen.”

Niet altijd op één lijn

Zijn Bart en Linda het altijd eens over hun keuzes? “Vaak wel, maar soms kopen we ook allebei iets voor onszelf. Zo was het schilderij van Geerts meer mijn keuze, en heeft Bart het werk van Magdalena uitgekozen. Ik zou dat zelf nooit hebben gekozen, maar nu ben ik toch om. Vaak moet ik eerst even wennen aan een schilderij, maar daarna hoort het echt bij het interieur.”

Bijzondere vriendschap

Wat het voor Linda extra speciaal maakt, is de persoonlijke band die ze met Roy, de galeriehouder, heeft opgebouwd. “Bart kent Roy van het voetbal. Inmiddels delen Roy en ik graag de mooie dingen van het leven. Dat is niet alleen kunst, maar ook onze liefde voor antiek en interieur. Wij voelen allebei de behoefte om mooie items te verzamelen, en dat heeft geleid tot een bijzondere vriendschap.”

 

Bob Geerts – ‘New Chapter’

Zdenek Konvalina

Eric Haacht

Mikhail Gulin ‘100% Masculine II’

Magdalena Kirklewska ‘Venus 9’

 

 

 

Vragen?

Neem contact op