Nieuwsbrief ontvangen?

Beyond our Walls #1: de familie Van Kalmthout

We introduceren graag onze nieuwste serie ‘Beyond our Walls’, waarin we je de plekken tonen waar kunstwerken hun forever home vinden. We beginnen met de familie Van Kalmthout. Zij bezochten eerder dit jaar voor het eerst onze galerie tijdens de opening van Tycho’s show ‘Silent Light’.

Charlotte van Kalmthout: “We waren uitgenodigd door vrienden van ons. Zij kenden de galerie en de kunstenaar al. Als kunstliefhebbers waren we nieuwsgierig en dus gingen we mee. Mijn man en ik liepen ieder voor zich een rondje door de tentoonstelling. Daarna ontdekten we al snel dat we allebei verliefd waren geworden op hetzelfde kunstwerk. We wisten meteen dat we dit prachtige werk van Tycho mee naar huis wilden nemen.”

De perfecte plek

“Kort na de show kwam Roy bij ons thuis om het schilderij te installeren. In eerste instantie wisten we niet zeker waar we het moesten plaatsen. Omdat er al een ander werk aan deze muur hing, was de perfecte plek niet meteen duidelijk. Roy schoot ons echter te hulp met een briljante suggestie: toch midden in onze keuken en eethoek. Verrassend genoeg vond het andere kunstwerk een nieuwe plek in ons kantoor. Achteraf gezien bleek het toch beter bij die ruimte te passen.”

Warm welkom

“We zijn erg blij met het resultaat. Het geeft ons een kalm en sereen gevoel als we naar het schilderij kijken. Als je ons huis betreedt, dan is dit kunstwerk ook het eerste wat je ziet zodra je de hal uitloopt. Het is een warm welkom, niet alleen voor ons, maar ook voor vrienden en familie die langskomen.”

 

Vragen?

Neem contact op