Expositie: 100% Masculine – Mikhail Gulin

In de vakantieperiode zijn we druk bezig geweest met de naderende expositie van Mikhail Gulin.

100% Masculine

Mikhail Gulin komt 24 augustus zijn serie over mannelijkheid presenteren. De expositie 100% Masculine zal gaan over de mannelijke identiteit. Deze avond willen wij graag de discussie op gang brengen over mannelijkheid, wat maakt een man nou echt een man?

24 augustus vanaf 19.00u bent u en eventueel andere geïnteresseerden van harte welkom om samen met ons en de kunstenaar, die speciaal uit Wit-Rusland zal komen, de expositie officieel te openen.

Expositie COVA Art Gallery

Mikhail Gulin

heeft met zijn serie 100% Masculine een kruispunt gecreëerd tussen het conceptuele en het realistische. De serie is een poging het gesprek te starten over de mannelijke identiteit.

Voor de visualisatie van de kunstwerken in deze serie gebruikt Gulin de taal van de monumentale kunst uit het Sovjet tijdperk. De statige aanblikken kunnen geschaard worden onder het sociaal realisme. Mikhail staat bekend om het spelen en het ironisch weergeven van onderwerpen gerelateerd aan mannen, mannelijkheid en straat-mentaliteit. De clichés omtrent deze onderwerpen weet hij te combineren met de verschillende percepties van de werkelijkheid. Het werk daagt uit om vrij te komen van het vaste standpunt door naar je eigen angsten en complexen te kijken. Tijdens het analyseren van de werkelijkheid probeert de artiest de focus te leggen op stereotypen en fobieën van moderne mensen.