Expositie Maxim Wakultschik: In and out of Focus

Expositie Maxim Wakultschik: “In and out of focus” te zien van 1 november tot en met 25 november in het iconische W. van der Schoot pand op de kleine berg 45. Het archief gallery stelt deze prachtige ruimte beschikbaar voor een van de mooiste exposities die we tot nu toe hebben mogen verzorgen. De opening van deze expositie is 11 november om 15.00 op genoemde locatie.

Maxim Wakultschik

gebruikt zijn onwezenlijke werken niet alleen om zorgvuldig te controleren wat de kijker ziet, maar ook hoe deze het ziet. Hij gebruikt zijn portretten om het perspectief van de kijker te beheersen en te veranderen. De opbouw van ruimte en kleur nodigt uit om de werken driedimensionaal te ervaren. Het volledige beeld kan echter alleen van een afstand worden waargenomen waardoor je je als bezoeker overeenkomstig afstandelijk  positioneert om het gehele plaatje te kunnen zien. Portretten in het digitale tijdperk. Bestaande volledig uit houten vlakken en tandenstokers, pixeleert Wakultschik compromisloos op een effectieve wijze portretten in het abstracte. Bij elke nieuwe kijker bieden de kunstwerken een geheel nieuwe formatie van geometrische vormen aan, die een illusie van samenhangende energie creëren. Wakultschik fragmenteert het mensenlijke gezicht actief en daagt kijkers uit om na te denken over hoe het samenspel van kleur, ruimte en vorm een compleet beeld weergeven. Bovendien zorgt de manipulatie van formele elementen er voor dat er vervorming ontstaat van de vertrouwde manier van kijken en misschien wel een alternatieve realiteit.

Het verleggen van de focus tussen het materiaal en de afbeelding is de kern van het werk van Wakultschik. Elk individu wordt bij nadere inspectie gereduceerd tot een aantal houten blokjes of stokjes.

Zondag 11 november vanaf 15.00 heten wij iedereen van harte welkom op de Kleine Berg 45 bij de expositie van Maxim Wakultschik