In and out of Focus – Meer info

COVA Art Gallery en Het Archief Gallery slaan de handen ineen voor een bijzondere dag. De opening van Het Archief Gallery en de expositie van Maxim Wakultschik “In and out of focus”. Deze prachtige ruimte wordt voor het eerst opengesteld om het publiek kennis te laten maken met het iconische W. van der Schoot pand en de tweede solo-expositie van Wit-Russische kunstenaar Maxim Wakultschik in Nederland. De opening van het pand en de vernissage van de expositie is 11 november om 15.00 op genoemde locatie aan de Kleine Berg 45 te Eindhoven. Wakultschik zal aanwezig zijn bij de opening van de expositie om kennis te maken en toelichting te geven.

Het Archief Gallery is een nieuwe hedendaagse tentoonstellingsruimte die internationaal georiënteerd kleinschalige tentoonstellingen zal vertonen van curatoren, kunstenaars en ontwerpers veelal verbonden met de regio. Om te tonen wat voor internationaal talent er afkomstig is uit de regio verandert het Archief Gallery elke 2 maanden thematisch zijn tentoonstelling.

In de expositie “In and out of focus” van Maxim Wakultschik gaan zijn verschillende series met elkaar in dialoog. De kunstwerken dagen de eerder verworven oordelen over de traditionele schilderkunst uit door het analoog weergeven van het bekende onderwerp, het portret.

Bij elke nieuwe kijker bieden de werken een geheel nieuwe formatie van geometrische vormen aan, die elk een illusie van samenhangende energie creëren. Wakultschik fragmenteert actief het menselijk aangezicht en daagt kijkers uit om na te denken over hoe het samenspel van kleur, ruimte en vorm een compleet beeld weergeven en hoe men zelf de ruimte tussen de regels opvult.

Het verleggen van de focus tussen het materiaal en de afbeelding is de kern van het werk van Wakultschik. Elk individu wordt bij nadere inspectie gereduceerd tot een aantal houten blokken of stokjes.