Nieuwsbrief ontvangen?

Over Cova

Bij COVA Art Gallery vind je hedendaagse, unieke en exclusieve kunstwerken. Wij streven ernaar om jou trots te maken op je huis of kantoor. Of het nu privé of zakelijk is, je thuis voelen is essentieel. Kunst heeft de kracht om creativiteit, inspiratie en een bijzondere sfeer in een ruimte te brengen. Het kan je identiteit en uitstraling versterken, maar ook dienen als gespreksstarter of een bepaalde boodschap overbrengen. Een keuze in kunst is dan ook een reflectie van je persoonlijkheid. Een keus in wie je bent en wat je wilt uitstralen. Wij helpen je dan ook graag in je zoektocht naar dat ene perfecte kunstwerk.

Over Roy Covalenco – eigenaar
Roy Covalenco (34) groeide op in Geldrop, waar kunst altijd al een belangrijke rol speelde. Zo waren er altijd kunstenaars in huis en hielp hij als kind mee met exposities in de galerie van zijn vader.

“Terugkijkend naar vroeger, is het natuurlijk geen raadsel waar de interesse in kunst is ontstaan. Ik denk nog altijd met warme herinneringen terug aan die periode waarin ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met kunst en kunstenaars. Dat is mij erg goed bijgebleven. Zo goed zelfs, dat de eerste samenwerkingen voor de galerij  zijn gestart met kunstenaars die ik mij van mijn jeugd kon herinneren. Schilderijen die ik na jaren  nog steeds mooi vond en dus veel indruk maakten.” – Roy Covalenco

In 2017 besloot Roy in de voetsporen van zijn vader te treden en opende hij COVA Art Gallery aan de Sint Antoniusstraat in Eindhoven. Na drie jaar groeide de galerij uit zijn jasje en verhuisde COVA naar een groter pand aan de Hoogstraat. Een nieuw hoofdstuk brak aan toen Roy in 2022 de kans kreeg om een gloednieuw en nóg groter pand te betrekken. Dit keer op het bruisende Strijp-S, het creatieve hart van Eindhoven. Hier nestelt Roy’s galerij zich tussen alle andere creatieve ondernemers en worden dromen werkelijkheid.

Missie
COVA Art Gallery brengt originele hedendaagse kunst onder de aandacht van het publiek. We gaan uit van onze eigen onderscheidende selectie en nemen verzamelaars, bezoekers en andere kunstliefhebbers mee in ons avontuur. We bieden daarbij een platform waar het onverwachte wordt getoond en discussies worden gestart over het alledaagse leven.

Vragen?

Neem contact op