Persbericht – Opening Maxim Wakultschik

Maxim Wakultschik in COVA Art Gallery

Na een succesvolle opening juni jl. van de jongste galerie in Eindhoven, gaat Roy Covalenco verder met een bijzondere expositie. De jonge ondernemer in de kunst (28) is er in geslaagd om Maxim Wakultschik, geboren te Minsk naar Eindhoven te halen met een gevarieerde tentoonstelling met als middelpunt het klassieke thema: het portret. Na diverse tentoonstellingen en beursdeelnames in o.a. Duitsland, Zwitserland, Spanje, De Verenigde Staten en Griekenland is het nu Nederland waar de kunstenaar zijn werken presenteert.

Deze eerste solo show in de nog voor veel inwoners van Eindhoven onbekende galerie, is er één in de reeks die de komende jaren gaan volgen.

Blurred Boundaries

Het werk van Maxim Wakultschik kenmerkt zich in grote mate in wiskundig nauwkeurige precisie en constructies, waarmee de formele volgorde de chaos van vrijstaande en afzonderlijke elementen scheidt. De complexe en gelaagde objecten zijn een product van een mooi spel van licht en schaduw, welke zorgen voor een kleurrijke en ruimtelijke weergave van de realiteit. De bezoeker zal de werken proactief ervaren doordat de staat van het kunstwerk verandert wanneer een ander standpunt ingenomen wordt. De titel van deze expositie “Blurred Boundaries” gaat in op de vervaagde grens tussen het klassieke thema: het portret en de hedendaagse uitingen van deze artiest. De kunstenaar zal zelf aanwezig zijn bij de opening van de expositie om kennis te maken en uitleg te geven over de creaties.

Opening expositie:

Vrijdag 22 september van 19:00 tot 22:00 uur

Mocht u niet in de gelegenheid zijn op deze datum en tijdstip dan bent u van harte welkom tijdens de reguliere openingstijden van onze galerie. De tentoonstelling is te zien tot en met 22 oktober.Vrijdag van 13.00 tot 21.00

Zaterdag van 13.00 tot 17.00
Zondag van 13.00 tot 17.00