Project: Entrapped Fish

Soms ben je opslag verliefd op een mooi stuk kunst. Toen ik klein was (lees +/- 15) heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de kunst van Yorgos Kypris. Deze kunstenaar maakt prachtige installaties en beelden van voornamelijk vissen. Vanaf deze eerste ontmoeting is zijn kunst altijd in mijn hoofd blijven hangen, evenals het werk van 4 of 5 andere kunstenaars. Opgroeiend met een vader die ook in de kunst zit betekent dit dat deze kunstenaars de meeste indruk op mij hebben gemaakt. De prachtige bronzen vissen in combinatie met gekaptglas, of de aluminium of koperen vissen in robuuste kooien vond ik geweldig. De vissen in het werk weerspiegelen de gedachtes en bewegingen van de mens, dit komt op verschillende manieren tot uiting. De werken zijn vaak dynamisch, maar zitten tegelijkertijd ook vast aan de muur, in het net of aan de lijn.

Na al deze tijd is en bij het starten van mijn bedrijf was er dan ook een zekere wens om met deze kunstenaar samen projecten op te pakken. Dat het nog steeds in mijn hoofd zat vertelde me genoeg, ik heb dan ook direct contact gezocht om vervolgens op het vliegtuig te stappen en een bezoek te brengen aan Athene (hierover later meer). Met trots kan ik dan ook melden dat onze samenwerking is gestart en ook het eerste project ondertussen is gerealiseerd. Het opslag verliefd zijn op het werk van deze kunstenaar lijkt niet alleen bij mij te gebeuren, de gelukkige waar dit project is geplaatst was op zoek naar iets speciaals, met niet al te veel kleur. Ze hadden al diverse dagen gehad met galeriebezoeken en nog niet kunnen vinden wat het nou precies moest gaan worden.. Tot ik ze dit bijzonder kunstwerk liet zien. Het resultaat van begin tot het eind is bij deze blogpost bijgevoegd. Het is prachtig geworden, ik ben erg trots op dit project als galerie.