Nieuwsbrief ontvangen?

SDK Vastgoed

Welkom bij SDK Vastgoed. We nodigen u graag uit om de schilderijen en beelden binnen het kantoor goed te bekijken en hier wat achtergrondinformatie te lezen. Op dit moment zijn kunstwerken te zien van twee kunstenaars.

Meteen bij binnenkomst ziet u het werk ‘CoffeeMachine’ van Casper Braat uit de serie ‘Forever’. In deze serie wordt beeldhouwkunst gepresenteerd die de verbinding zoekt tussen de werelden van traditie en vernieuwing. Thema’s als ambachtelijke vervaardiging en seriële productie worden met elkaar gecombineerd en gecontrasteerd, met verrassende uitkomsten als resultaat.

KOSTBARE VERGANKELIJKHEID

De sculpturen van Casper Braat herbergen een verhaal. Aan het oppervlak lijken zij wellicht vooral ludieke marmeren reproducties van alledaagse objecten, maar het is juist hun materialiteit die een fundamentelere exercitie verbergt. Marmer – vooral de witte variant uit het Italiaanse Carrara – werd van oudsher gebruikt voor het uitbeelden van gewichtige onderwerpen, zoals goden, mythologische figuren en invloedrijke personen.

De gebruiksvoorwerpen die Casper ter inspiratie hebben gediend, staan hier ver vanaf: er wordt een materiaal gebruikt voor reproducties van objecten die dit eigenlijk niet verdienen. Of ligt dit toch anders? Rechtvaardigt het belang dat wij aan deze voorwerpen hechten niet juist hun vastlegging in dit kostbare materiaal, net zoals men in het oude Griekenland en Rome trachtte te vereeuwigen wat voor hen belangrijk was? Maar wat zegt het over ons als wij ons in deze redenering kunnen vinden?

Bekijk hier de video van de expo bij COVA Art Gallery.
SOCIALE OBSERVATIES

Hiernaast is er werk te zien van Zdenek Konvalina, welke met kleine nuances in kleur en structuur. Als het werk van Zdenek Konvalina wordt beschreven in één woord, dan zou ‘beweging’ het meest passend zijn. Konvalina’s carrière als één van ’s werelds meest toonaangevende dansers heeft hem een diep begrip gegeven van het belang van subtiliteit en nuance, eigenschappen die een belangrijke rol hebben gekregen in zijn artistieke werk. De kunst van Konvalina is ingegeven door sociale observaties en persoonlijke ervaringen, welke de aandacht van de kijker trekken door geleidelijke beweging. De beweging verandert subtiel van kleur en diepte, versterkt door het polariserende effect van licht en kleur.

 

 

 

 

Werk

Andere tentoonstellingen

Vragen?

Neem contact op