Nieuwsbrief ontvangen?

Q&A: Tycho van Zomeren

Wil je weten wat Tycho drijft, of wat hem interesseert in de perceptie en de beleving van de natuur in de huidige tijd? Of wil je graag zelf een vraag stellen? Kom dan langs op zondag 3 oktober vanaf 14.00 (de Q&A zal 14.30 starten) waar Tycho bevraagd zal worden over hetgeen hem bezig houdt. Graag nemen wij dit moment om te laten weten dat hiermee ook de expositie van Tycho van Zomeren met een week, tot en met 3 oktober is verlengd. De finissage zal de laatste keer zijn dat deze serie werken in deze samenstelling te zien zullen zijn.

Om een voorproefje te geven gaan we alvast in op een passage uit het interview wat we met Tycho hebben afgenomen.

Wat motiveert je tot het maken van kunst? Waaruit haal je inspiratie?

“Ik heb heel veel ideeën voor kunstwerken en ik ben nieuwsgierig naar wat het resultaat zal
zijn, en wat voor zeggingskracht het zal hebben. Ik vind het wel belangrijk dat het wat
teweegbrengt. Elk kunstwerk dat ik maak geeK me weer nieuwe ideeën. Ik haal inspiraBe uit
de dingen die ik zie in het dagelijks leven, bijzondere momenten of juist alledaagse
momenten, zoals de manier hoe licht valt op een bepaald moment van de dag. Ik ben alBjd
op zoek naar dingen die me nog nooit eerder zijn opgevallen. Verder haal ik ook inspiraBe uit
kunst. Ik wordt vooral geïnspireerd door muziek en literatuur. Een bepaalde sfeer of een
overgang van ritme in een muziekstuk kan bij mij bijvoorbeeld een idee oproepen voor een
manier van schilderen.”

Ben je benieuw? Wij ook. Graag zien we jullie zondag 3 oktober vanaf 14.00 om samen met ons de expositie te sluiten onder het genot van een drankje en uiteraard in aanwezigheid van de kunstenaar.

Vragen?

Neem contact op