Nieuwsbrief ontvangen?

Julien Jaca

Julien Jaca (1985, Toulouse, Frankrijk)

Julien Jaca is een gepassioneerde kunstenaar en schilder, woonachtig in het schilderachtige Hossegor aan de betoverende Atlantische kust van Zuidwest-Frankrijk. Na zijn opleiding aan de Toulouse School of Fine Arts, waar hij tussen 2008 en 2012 vier intensieve jaren doorbracht, koos hij ervoor de academische wereld achter zich te laten. Deze stap stelde hem in staat zich volledig te wijden aan een bloeiende carrière als internationaal tattoo-artiest.

Tijdens zijn reizen over de hele wereld werd Jaca diep geraakt door de schoonheid en oprechtheid van traditionele kunstvormen en ambachten. Deze ontmoetingen hebben zijn respect voor de spirituele en eerlijke aard van deze kunstvormen verdiept en vormen een blijvende bron van inspiratie in zijn werk.

Een ingrijpende gebeurtenis in 2018 bracht een fundamentele verandering teweeg in zijn leven en kunst. Deze gebeurtenis, die zijn essentie als mens en kunstenaar heeft gevormd, werd vereeuwigd in een van zijn belangrijkste werken, “THE ONLY PICTURE I WILL EVER HAVE OF YOU.”

Sindsdien heeft Jaca zich volledig toegelegd op artistieke expressie en picturale vernieuwing. Zijn onophoudelijke zoektocht naar nieuwe manieren van visuele communicatie heeft geresulteerd in een rijk en divers oeuvre, bestaande uit tekeningen, schilderijen en sculpturen. Zijn werk, doordrenkt met energie en emotie, getuigt van zijn voortdurende inzet om schoonheid en betekenis te vinden en te delen in een steeds veranderende wereld.

Met trots presenteert COVA Art Gallery Jaca’s solo tentoonstelling ‘THERE ARE ALWAYS FLOWERS FOR THOSE WANT TO SEE THEM – Paintings for Cy.’ Te zien van 5 september t/m 11 oktober 2024. Meer info over de show vind je hier.

Werk

Andere artiesten

Vragen?

Neem contact op