Konstantin Benkovich

Concept in staaldraad – ijzersterk werk van Konstantin Benkovich

Konstantin Benkovich daagt met zijn werk de gevestigde orde in de kunstwereld uit. Koons en Hirst worden in de art scene als goden neergezet, Benkovich verzet zich hiertegen. Waar deze bekende artiesten alom bevestigd worden op museaal niveau, werken met briljante productieteams, innovatieve technieken, dure materialen en grote investeringen is blinkt deze jonge kunstenaar uit door te werken in het conceptuele met eenvoudige materialen. Resultaten worden behaald door overtreffen van andere artiesten met simpel het design.

Van COVA Art Gallery naar Saatchi Art Gallery in Londen

Benkovich heeft in 2017 hoge ogen gegooid met groot project recht voor het Russisch museum in Sint Petersburg. Een groot object als tegenhanger van de welbekende balloon dog van Jeff Koons. Naast dit succes is de kunstenaar al op diverse plekken actief door Europa en verblijft hij momenteel in Montenegro voor Projecten in Kotor en Budva. De kunstenaar heeft eind 2017 in samenwerking met Pussy Riot en een aantal andere bekende Russische artiest deel genomenaan een groepsexpositie in Saatchi Art Gallery te Londen. Een grote naam in de kunstwereld. Er wordt dus erg veel verwacht in de toekomst van deze jonge kunstenaar.

De vraag is; hoe zal deze kunstenaar en zijn conceptuele werk zich ontwikkelen? Hoe ver is het mogelijk om uitgedaagd te worden met het gebruik van het materiaal waar hij mee werkt? Dit zal de komende jaren blijken. Het laatste jaar is vooral in teken geweest van grote projecten en museale exposities.

Werk van Konstantin Benkovich