Nieuwsbrief ontvangen?

Maxim Wakultschik

Het werk van Maxim Wakultschik, geboren in 1973 in Minsk, Belarus, kenmerkt zich door een wiskundige precisie, waarbij hij uit de chaos van vrijstaande elementen formele regelmaat creëert. Zijn complexe en gelaagde objecten spelen een prachtig spel met licht en schaduw, wat altijd een centrale rol heeft gespeeld in de beleving van zijn kunst. Het eindresultaat is een kleurrijke en ruimtelijke weergave van de realiteit, die verandert naarmate de kijker verschillende standpunten inneemt. Dit moedigt een proactieve benadering en interactie met het kunstwerk aan.

Een spel van precisie en licht

Op elfjarige leeftijd begon Wakultschik zijn kunstopleiding aan het Wit-Russische Lyceum van de Kunsten, waar hij de grondbeginselen van de klassieke kunst leerde. Zijn interesse in het Duitse expressionisme werd al vroeg gewekt, wat hem ertoe bracht om als student kennis te maken met de stad Düsseldorf. Na een jaar als uitwisselingsstudent in Düsseldorf te hebben doorgebracht, besloot Wakultschik zich in deze stad te vestigen. In 1992 begon hij zijn studie aan de Kunstacademie van Düsseldorf, waarna hij zich ontpopte tot een gevierd kunstenaar.

Vanaf 1994 begon Wakultschik reliëfs te verwerken in zijn kunst, wat sindsdien als een rode draad door zijn carrière loopt. Deze techniek, waarvoor hij grote bekendheid verwierf, blijft terugkomen in zijn series. Zijn carrière kreeg een boost en zijn stijl kreeg steeds meer een eigen vorm. Zijn naam is binnen de Duitse grenzen bekend en wordt steeds meer internationaal gewaardeerd.

Klassiek x Modern

Maxim Wakultschik houdt zich voornamelijk bezig met de rigide grenzen van klassieke afbeeldingen. Zijn uitbreidingen op het klassieke beeld omvatten vaak structuur en object-achtige elementen, die het klassieke beeld transformeren tot een modern geheel. Door verschillende technieken en materialen te gebruiken, zoals olie- of acrylverf in combinatie met hout, papier, glas en metaal, creëert hij unieke kunstwerken. Het belangrijkste thema in zijn werk zijn gezichten, die worden gepresenteerd als schilderijen, objecten en reliëfs.

CV

Recente exposities

“Neue Werke” – Galerie Simon Nolte – Münster, Duitsland – 2018
“All in…” – Von Fraunberg Art Galerie – Düsseldorf, Duitsland – 2018
“Masterpieces” – Cristian Marx Galerie – Düsseldorf, Duitsland – 2018
“Defragmentation of the reality” – Galerie Seidel – Keulen, Duitsland – 2017
“Blurred Boundaries” – COVA Art Gallery – Eindhoven, Nederland – 2017
“TORUN” – Museum expo – Torun, Polen – 2017

Recente beursdeelname

Art Kahlsruhe  2018
KIAF 
– Korean International Art fair – 2017

Andere artiesten

Vragen?

Neem contact op