Maxim Wakultschik

Een spel van precisie en licht – Maxim Wakultschik

Het werk van Maxim Wakultschik kenmerkt zich in grote mate in wiskundig nauwkeurige precisie. Met deze constructies scheidt hij de formele volgorde en de chaos van vrijstaande en afzonderlijke elementen. De complexe en gelaagde objecten zijn een product van een mooi spel van licht en schaduw. Licht en schaduw hebben altijd een centrale rol in de beleving van de kunst van Maxim Wakultschik. Het uiteindelijke resultaat is een kleurrijke en ruimtelijke weergave van de realiteit. De bezoeker zal de werken proactief benaderen doordat de staat van het kunstwerk verandert wanneer een ander standpunt ingenomen wordt.

Toen Maxim elf jaar was begon hij op het Wit-Russische Lyceum van de kunsten, hier leerde hij de grondbeginselen van de klassieke kunst. Na 6 jaar rondde hij deze opleiding af. Al in deze periode nam hij zijn eigen interesse waar in het Duitse Expressionisme. Vervolgens greep hij de kans als student om kennis te maken met de stad Düsseldorf. De interesse in het Duits expressionisme is te zien in vooral het vroegere werk van Maxim. Na een jaar als gast te hebben verbleven als uitwisselingsstudent besloot hij zich te vestigen in Düsseldorf wat hem erg goed bevoel. In 1992 begon hij zijn studie aan de Kunstacademie van Düsseldorf, waarna hij zich hier ontpopte tot een gevierd kunstenaar.

Vanaf 1994 kwam hij met het idee om reliëfs te verwerken in zijn kunst wat als een leidraad door zijn carrière loopt, deze techniek waarmee hij de meeste bekendheid heeft verworven komt nog steeds vaak terug in zijn series. Vanaf dit moment in zijn carrière gaat het snel en krijgt zijn stijl steeds meer eigen vorm. Binnen de grenzen van Duitsland is zijn naam al bekend, op dit moment wordt zijn werk ook steeds meer gewaardeerd op internationaal niveau.

Klassiek x Modern

Het werk van Wakulschik houdt zich veel bezig met de rigide grenzen van de klassieke afbeeldingen. De uitbreidingen op het klassieke beeld heeft vaak te maken met structuur en object-achtige elementen die het klassieke beeld vervormen tot een modern geheel. Door de verschillende technieken en materialen zoals olie- of acrylverf in combinatie met hout, papier, glas en metaal komen bijzondere kunstwerken tot stand. Ook een erg belangrijkste aandachtspunt in het werk van Wakltschik zijn gezichten, gepresenteerd als schilderijen, objecten en reliëfs.

Recente exposities

“Neue Werke” – Galerie Simon Nolte – Münster, Duitsland – 2018
“All in…” – Von Fraunberg Art Galerie – Düsseldorf, Duitsland – 2018
“Masterpieces” – Cristian Marx Galerie – Düsseldorf, Duitsland – 2018
“Defragmentation of the reality” – Galerie Seidel – Keulen, Duitsland – 2017
“Blurred Boundaries” – COVA Art Gallery – Eindhoven, Nederland – 2017
“TORUN” – Museum expo – Torun, Polen – 2017

Recente beursdeelname

Art Kahlsruhe  2018
KIAF 
– Korean International Art fair – 2017

Werk van Maxim Wakultschik