Nieuwsbrief ontvangen?

Yorgos Kypris

Haal de mediterraanse sfeer in huis – Yorgos Kypris

Yorgos Kypris is geboren op Cyprus in 1954. Na zijn jeugd is Yorgos terecht gekomen op de kunstacademie van Athene, hier heeft hij zich gespecialiseerd in keramiek. Al snel werd duidelijk dat Yorgos Kypris een uitzonderlijk gevoel voor esthetiek had en talent voor het maken van sculpturen. Vanaf dat moment is het hard gegaan met zijn carrière met exposities in Griekenland, Cyprus, Italië, Zwitserland, Nederland en Amerika. Naast een aantal prijzen voor zijn kunst is Yorgos ook gevraagd voor diverse design merken om zijn talent te gebruiken bij de ontwikkeling van producten.

Het werk van Yorgos kenmerkt zich door diverse thema’s zoals mensen, eenzaamheid en gedrag. Het lijkt alsof zijn nieuwe werken los staan van zijn ouder werk, echter wanneer er goed wordt gekeken is het werk van Yorgos een organisch proces. Een verrijking van en een vervolg op het laatste. Dit komt door de verschillende manieren van expressie, of afkeer van de voorheen gevestigde stijl of materie.  Ontdekking van nieuwe ideeën, methodes en technieken vormen de basis van elk werk, emoties en herinneringen helpen de kunstenaar met het identificeren van zichzelf en het identificeren van hemzelf in de kunst.

Vissen als mensen

De eerste vissen-serie is gebaseerd op de wreedheid die de mens kan hebben tegenover andere levensvormen en de schoonheid van het levende niet kan waarderen. De vissen zijn een symbool voor de zorgen omtrent de gevoelloosheid en overexploitatie van middelen. De vertaalslag van wreedheid aan de ene kant, en de hulpeloosheid aan de andere kant zorgen voor een bijzonder geheel. Deze gevoelens hebben Yorgos Kypris gevormd en er voor gezorgd dat hij manieren zocht om zich te uiten. Deze thematiek in relatie met mensen zorgen voor bijzondere uitingen in diverse vormen, brons, plexiglas, netten, etc. voor binnen en buiten. Wanneer het verhaal wordt begrepen krijgen de kunstwerken een andere dimensie.

Werk

Andere artiesten

Vragen?

Neem contact op