Nieuwsbrief ontvangen?

Igor Tishin

16 - 30 september 2023

In het kader van het 1-jarig jubileum van COVA Art Gallery op Strijp-S, nemen we een reis terug in de tijd naar het begin van ons avontuur, waarin kunstenaar Igor Tishin de hoofdrol speelde. Zes jaar geleden markeerde Tishin het begin van COVA, en nu is het tijd om zijn werk opnieuw in de schijnwerpers te zetten en tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk te vieren.

Igor Tishin wordt gezien als een van de vooraanstaande figuren binnen de hedendaagse Belarussische schilderkunst. Zijn kunstwerken vormen een diepgaand onderzoek naar de Belarussische identiteit. Via zijn schilderijen verkent Tishin het collectieve bewustzijn van zijn volk. Hier blijft Marc Chagall zijn kenmerkende sprongen maken, doordrenkt de negentiende-eeuwse naïeve folklore het dagelijks leven, en zweven zelfs de schaduwen van Sovjet-dogma’s nog rond.

In veel van Tishins schilderijen worden hoofden afgebeeld, omgeven door kleuren die associaties oproepen, begeleid door prikkelende citaten van Oscar Wilde, en beladen met metaforen die de Belarussische geest symboliseren. Tishin becommentarieert, associeert en provoceert, en durft moedig zijn eigen stilistische grenzen te doorbreken. Als een ware kunstenaar vecht hij met verf als zijn wapen, ter verdediging van zijn dromen en het oorspronkelijke culturele geweten van zijn volk.

Deze tentoonstelling is niet alleen een viering van Tishins opmerkelijke bijdrage aan de kunstwereld, maar is ook een eerbetoon aan de groei van COVA Art Gallery op Strijp-S gedurende het afgelopen jaar. We nodigen iedereen van harte uit om de wereld van Igor Tishin te betreden, waar de grenzen van identiteit, geschiedenis en creativiteit samenkomen en in een nieuw licht worden gezet.

Opening

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 16 september van 12:00 tot 17:00 uur. Daarna is de gehele tentoonstelling nog te zien tot en met zaterdag 30 september.

Werk

Andere tentoonstellingen

Vragen?

Neem contact op