Nieuwsbrief ontvangen?

For your eyes only

12 december 2020 - 24 januari 2021

Met trots presenteert COVA Art Gallery de tentoonstelling ‘For your eyes only’ van de in Düsseldorf woonachtige Wit-Russische kunstenaar Maxim Wakultschik. Wederom keert Wakultschik terug bij COVA Art Gallery in Eindhoven, ditmaal voor zijn derde solo-expositie in Nederland. In een tijd waarin het haast onmogelijk is om tot elkaar te komen, lijkt het oog een steeds belangrijker zintuig te worden. Tegelijkertijd lijden aanraking, reukzin en gehoor onder de onderlinge afstand, waardoor ze naar de achtergrond verschuiven.

Geheel passend bij deze tijd zal ‘For your eyes only’ intiemer zijn door de kleinere opzet van de expositie. COVA Art Gallery creëert deze paradox van intimiteit in een periode van minimaal fysiek contact door het gevoel te onderstrepen dat iets enkel voor de ogen van de beschouwer bestemd is. De kunstwerken worden exclusief voor de bezoeker gepresenteerd en kunnen van veraf tot zeer dichtbij bekeken worden. Zij mogen niet worden aangeraakt, terwijl het effect van de werken als geheel zal vervliegen indien men te dichtbij komt. De expositie bestaat uit een gevarieerde reeks van voorheen ontwikkelde concepten, gecombineerd met de nieuwste, nog niet eerder buiten Duitsland tentoongestelde series van Wakultschik. Dit alles gebeurt speciaal en alleen voor de ogen van het publiek.

Wakultschik speelt feilloos en ogenschijnlijk moeiteloos met licht en perspectief, waarmee hij de beschouwer uitnodigt om zijn kunstwerken van alle mogelijke aanzichten te bekijken. Steeds weer zal het werk veranderen, afhankelijk van het ingenomen perspectief. Wakultschiks grootste inspiratie is het oude en tijdloze thema van het portret. Door het menselijke gezicht actief te fragmenteren daagt hij de kijker uit om na te denken over het samenspel van kleur, ruimte en vorm die samen een compleet en herkenbaar beeld construeren. Waar Wakultschik voorheen compromisloos en op effectieve wijze portretten pixelleerde en abstraheerde, lijkt hij in zijn meest recente serie rechtstreeks geïnspireerd te zijn door de waterlelies van Claude Monet.

Werk

Andere tentoonstellingen

Vragen?

Neem contact op