Trip: St. Petersburg

Enige tijd geleden zijn wij op bezoek geweest in St. Petersburg. Na Moskou is dit de grootste en belangrijkste stad van Rusland. St. Petersburg was tevens de hoofdstad van Rusland. De architectuur uit de 18e en 19e eeuw, met de kanalen, mooie grachten, tuinen, parken en paleizen laten een inspirerende indruk achter. Peter de Grote heeft flink zijn best gedaan om er wat moois van te maken.

Tijdens de trip hebben we uren versleten in het Hermitage. Als je in St. Peterburg bent mag Hermitage absoluut niet ontbreken aan je plannen. Met ongeloof heb ik zitten kijken naar het paleis, de onwerkelijke
hoeveelheid kunst en bombastische rijkdom uit die tijd. Je vraagt je oprecht af hoe het kan dat het Hermitage voor je gevoel meer kunst van Rembrandt bezit dan er in Nederland te zien is. Naast het hermitage zijn ook diverse andere musea en galeries bezocht. Uiteindelijk heeft deze trip nog een ander doel gehad; op bezoek bij een van mijn favoriete kunstenaars Igor Tishin. In zijn atelier heb ik de meester aan het werk gezien. In een van de volgende blogs zal ik een artikel toewijden aan wie hij is en hoe zijn werk tot stand komt. Met trots kan ik zeggen dat we in de toekomst veel werken van deze kunstenaar zullen en blijven exposeren. Binnenkort staat ook weer de volgende trip op de planning; Athene! Naast een geweldige stad, ook weer een stad met geweldige kunstenaars. Wordt vervolgt..