Vladinksy: One to watch

Vladinsky, geboren als Vlad Marian in Onesti, te Roemenie in 1988. Vanaf jongs af aan zoekt Vlad een manier om zichzelf te uiten door middel van kust, het begint het het bestuderen van de grote meesters als Rembrandt, Van Gogh en Picasso. Tijdens zijn onderzoek veranderd zijn interesse naar nieuwere, abstractere kunst van onder andere Mark Chackwick, Mario Zampedroni en Voka. Hij voelde aan dat wanneer hij de kans zou krijgen hij zich zou kunnen meten met deze geweldige kunstenaars. Uiteindelijk is Vlad aan zijn carrière begonnen door het geloof en hulp van zijn vader, die direct vertrouwen had in het talent van zijn zoon.

Na materiaal te hebben gekocht en zijn eerste atelier te hebben gehuurd is het creatieve leven van de kunstenaar in een stroomversnelling geraakt. Vooral in het begin is er veel geëxperimenteerd met abstracte werken, hier leerde hij kleuren te mengen, composities te ontdekken en dit toe te passen op canvas. De doeken werden steeds groter tot uiteindelijk zijn eerste echt kunstwerk af was. Dit gevoel wat het doek hem gaf was veelbetekenend in de zin van dat hij zijn roeping had gevonden.

Naar mate Vladinsky meer kunstwerken realiseerde merkte hij op dat door het levendige kleurgebruik in combinatie met invloeden van ‘action painting’ hij nog beter zijn gevoel op het doek kon uitdrukken. Zijn eigen stijl kwam steeds meer tot ontwikkeling en dit kreeg een steeds beter en breder podium. De portretten spreken een breed publiek aan, zowel kenners als niet kunst kenners waarderen de werken en stijl. Vanaf dit moment is het snel gegaan, met ondertussen verkochte werken in diverse Europese landen waaronder Spanje, Frankrijk en Engeland. De verwachtingen zijn hoog omtrent deze kunstenaar gezien het pad wat wordt bewandeld, de groei die wordt gerealiseerd en de interesses uit diverse hoeken binnen de kunstwereld.