We verwelkomen Otgonbayar Ershuu

Nieuwe kunstenaar in onze galerie; Otgonbayar Ershuu “OTGO”

In de tussentijd hebben we niet stil gezeten in Eindhoven. In onze zoektocht naar nieuw talent zijn we in contact gekomen met Otgonbayar Ershuu. Deze Mongoolse kunstenaar gooit hoge ogen binnen en buiten Mongolië met zijn bijzondere kunst. Op dit moment is hij de bekendste Mongoolse kunstenaar binnen en buiten Mongolië. Otgo exposeert in binnen en buitenland en werkt op dit moment hard aan diverse museale tentoonstellingen, als COVA Art Gallery zijnde zijn we er natuurlijk erg trots op dat we deze kunstenaar met internationale allure hebben kunnen strikken voor een samenwerking met onze galerie. Hoewel we een kleine galerie zijn is onze collectie van hoogstaand niveau. We presenteren een uitgebreide collectie van bekende internationale kunstenaars als een van de weinigen in deze regio. De kunstenaars, hoewel in eigen land bekend, is hun naam hier in Nederland nog vrij nieuw. Hier hopen we natuurlijk verandering in te brengen.

Internationale kunst in Eindhoven

Het werk van Ershuu Otgonbayar kenmerkt zich door wildernis, natuur, vele lagen, structuren en kleur. Een krioelende massa figuren is verweven in een laag van dichte structuur en meerdere lagen en sporen van kleur. Het overschrijden van grenzen. Elke stap kan een mislukking betekenen of een kans om door te gaan naar een nieuwe horizon en nieuwe inzichten. Dit geldt zowel voor de kunstenaar als voor de observator. Kijkend naar het werk van Otgo staan we voor doeken die landschappen worden. Onbekende en toch bekende werelden openen zich voor onze ogen. Een wildernis zonder horizon waarin het mysterieuze leven zich afspeelt.

PRACHTIGE SCHILDERIJEN

Van een afstand doet het werk van Otgonbayar Ershuu denken aan een verrassende samenloop van informele structuren. Bij nadere beschouwing is het oppervlak een grafische verweving van komische figuraties zoals mensen en dieren. Allen badend in onschuld en heilige plechtigheid. Wat we zien is meerlagig, een geslaagde stapeling van abstracte kleurgradaties en een massa aan de oppervlakte kenmerkend door een netwerk van dieren en menselijke wezens. Abstractie en figuratie voegen niet samen, maar ontwikkelen afzonderlijk. Een bijzonder tafereel om te aanschouwen.

Lees hier verder over deze kunstenaar. Mocht u meer willen weten over Otgo of werk willen zien? Kom dan gerust langs of neem even contact op via de contactpagina.